Fernet Branca estomacal miraculós¡¡¡


El fernet és una beguda alcohòlica amarga elaborada a partir de diversos tipus d'herbes (mirra, ruibarbo, camamilla, cardamomo i safrà, entre unes altres), que són macerades en alcohol de raïm, filtrades i envellides en bótes de roure durant un període que pot ser de 6 a 12 mesos. La seva graduació alcohòlica és del 45% i posseeix un color fosc i una aroma intensa. Originalment era només una beguda digestiva però actualment sol servir-se com aperitiu abans o com digestiu després d'un menjar, també pot servir-se amb el cafè i el cafè exprés. Si bé pot consumir-se pur, donat el seu sabor i contingut alcohòlic el més usual és beure'l combinat amb soda, aigua mineral o barrejat en còctels. A causa de la seva llista d'ingredients poden preparar-se una sèrie de remeis casolans amb fernet per al tractament de dolències que inclouen molèsties menstruals i gastrointestinals, ressaca, i anteriorment el còlera.